این روزها بسیاری از آژانسهای مسافرتی و تورهای گردشگری برای جذب مشتری از بین جوانان و کسب درآمد به شگردی متوسل شدهاند که جز ترویج فرهنگ ابتذال در داخل و خارج از کشور نام دیگری نمیتوان بر آن نهاد. این آژانسهای مسافرتی برای خروج دختر و پسر مجرد و نا محرم با یکدیگر و وارد کردن توریستهای فاسد کشورهای شرق آسیا به داخل کشور از ترفندی به نام «تورهای گروهی و بازدیدهای علمی و فرهنگی» استفاده میکنند.
به گزارش صبح رزن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی خبرنگاراجتماعی، در ماههای گذشته از طریق رسانهها هشدارهای گوناگونی درباره توجه بیشتر به آسیبهای اجتماعی و اخلاقی حوزه صنعت توریسم به جامعه ارائه شده است. این در حالی است که به باور بسیاری از کارشناسان در هشدارها و تحلیلهای ارائه شده درباره وضعیت توریست فاسد و تورهای مسافرتی غیرمجاز موضوعی مغفول مانده است که باید برای هوشیاری و اطلاع افکار عمومی جامعه به ویژه خانوادهها و جوانان این موضوع واکاوی شود.
*بفرمایید تور خارج از کشور برای آشنایی با هم!
از آنجا که برای یک آژانس مسافرتی یا تورهای گردشگری، مشتری و جذب آن حرف اول را میزند، برخی از آژانسهای مسافرتی برای جذب جوانان به عنوان مشتریان خود از ترفند تورهای گروهی و بازدیدهای علمی و فرهنگی استفاده میکنند.
شاید در وهله اول این پرسش به وجود آید که برگزاری تورهای گروهی یا بازدیدهای علمی و فرهنگی چه ایرادی دارد؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که در اصل برگزاری تورهای گروهی هیچ اشکال و ایرادی وجود ندارد، اما زمانی که این تورها به ابزاری برای آشنایی دادن دختر و پسر و آوردن توریستهای فاسد به داخل کشور برگزار شود، آنجاست که باید در برابر عملکرد برخی آژانسهای مسافرتی علامت سؤال بزرگی را قرار داد؟!
*بازارگرمی آژانسها در محیط دانشگاه
برخی آژانسهای مسافرتی در این روش با اعلام فراخوان برگزاری تورهای گروهی ارزانقیمت از جوانان مشتاق دعوت میکنند که با ثبتنام در این تورها به یک گردش علمی – تفریحی یا فرهنگی بروند. جالب اینجاست که در تبلیغات این آژانسها از جملات و واژههایی مانند تورهای ویژه جوانان، تورهای گردشگری دانشجویی و مواردی از این نمونه استفاده میشود.
*دور زدن قانون با یک روش قانونی!
طبق قوانین کشور، خروج دختر و پسر مجرد بدون اجازه والدین غیرقانونی است و از خروج این افراد جلوگیری میشود، اما در ماههای گذشته برخی آژانسهای مسافرتی که از قضا بدون مجوز هم فعالیت میکنند، با یک شگرد و ترفند قانونی در حقیقت قانون را دور میزنند و به راحتی دختر و پسر مجرد را از کشور خارج و برعکس توریست فاسد را به کشور وارد میکنند. متأسفانه بسیاری از دختران و پسرانی که پایبندی کمتری نسبت به اعتقادات دارند از این موضوع استقبال کرده و در پوشش تورهای گردشگری به خارج از کشور سفر میکنند. طبق قانون دختر و پسر مجرد برای خروج از کشور تنها از دو طریق میتوانند اقدام کنند، یا به همراه خانواده باید خارج شوند یا در قالب تورهای مجاز مسافرتی.
*وقتی ماجرا خطرناک میشود!
نکته قابل توجه در این ماجرا زمانی مشخص میشود که تعدادی از جوانان مشتاق سفرهای تفریحی و علمی از نوع فعالیت تورهای غیرمجاز اطلاعی نداشته و در حقیقت در دام آژانسهای مسافرتی غیرمجاز گرفتار میشوند.
«سارا .ع» یکی از دختران دانشجویی است که در قالب یکی از همین تورهای غیرمجاز به مدت یک هفته به چند شهر اروپایی سفر داشته است. این دختر دانشجو درباره وضعیت تورهای گردشگری غیرمجاز به «پایگاه اطلاع رسانی خبرنگاراجتماعی» میگوید: مدتی پیش به همراه یکی از دوستان دانشگاه برای گردش یک هفتهای به چند کشور اروپایی در قالب تورهای گردشگری ثبتنام کردیم، در روزهای اول سفر همه چیز عادی بود اما به تدریج و با گذشت زمان تعدادی از پسرانی که در این تور یک هفتهای با ما همراه بودند برای من و دوستم مزاحمتهای زیادی ایجاد کردند، تا جایی که پس از بازگشت از این سفر تصمیم گرفتم هیچ وقت با دوستان همدانشگاهی به سفر نروم.
*وارد شدن توریستهای فاسد به کشور
فعالیت این آژانسها تنها به برگزاری تورهای گروهی و گردشگری خلاصه نمیشود و این آژانسها در قالب تورهای بازدید از ایران تعداد زیادی از گردشگران جنسی و توریستهای فاسد را هم از کشورهای شرق آسیا وارد میکنند، موضوعی که مدتی پیش «پایگاه اطلاع رسانی خبرنگاراجتماعی» هم در گزارشی نسبت به خطرات آن هشدار داده بود. در حال حاضر توریستهای فاسد و آموزش دیده در کشورهای آسیای شرقی برای ایجاد بیبند و باری در قالب تورهای گردشگری وارد کشور میشوند.
*قوانین دست و پا شکسته تورهای مسافرتی
اما درباره فعالیت تورهای مسافرتی غیرمجاز اسماعیل بهرامی، استاد دانشگاه و جامعهشناس به «پایگاه اطلاع رسانی خبرنگار اجتماعی» میگوید:یکی از دلایل اصلی به وجود آمدن این موضوع و سوءاستفاده تورهای مسافرتی غیرمجاز قوانین دست و پا شکسته تورهای مسافرتی و اعزام به خارج از کشور است.
بهرامی میافزاید: وجود این قوانین دست و پا شکسته باعث شده است که تورهای مسافرتی غیرمجاز و آژانسهای سفری برای کسب درآمد به شگردهای گوناگونی متوسل شوند. وی اظهار میدارد: یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن این موضوع ضعف در قوانین ورود و خروج به کشور است، در حال حاضر یک دختر و پسر جوان به راحتی میتوانند بدون اینکه شناخته شوند و ارتباط بین آنها مشخص شود در قالب تورهای گروهی به هر نقطه از جهان سفر کنند.
این استاد دانشگاه میگوید: برای کاهش آسیبهای این پدیده خطرناک سه موضوع را باید مد نظر داشت: نظارت، بازرسی و اطلاعرسانی. بهرامی میافزاید: در وهله اول نظارت به فعالیت آژانسهای مسافرتی و چگونگی اخذ مجوز این آژانسها ضروری است، در مرحله دوم بازرسیهای مداوم از تورهای گروهی که این آژانسها برگزار میکنند و در مرحله سوم اطلاعرسانی دقیق به جامعه و آگاهسازی جوانان نسبت به خطرات تورهای مسافرتی گروهی ضروری و غیرقابل اجتناب است.
وی در پایان تأکید میکند: بسیاری از تورهای مسافرتی دانشجویی که در حال حاضر توسط آژانسهای مسافرتی برگزار میشود، میتواند توسط دانشگاهها و وزارت علوم و تحقیقات برگزار شود، تا شاهد اینگونه از مسائل نباشیم./ انتهای پیام
علی البرزی