آخرین اخبار

تاریخ : 3. ارديبهشت 1393 - 0:22   |   کد مطلب: 7377
در حال حاضر بر اساس میزان گستردگی سطح زیرکشت در استان، شهرستان‌های همدان، کبودراهنگ، رزن و ملایر دارای بیشترین میزان ماشین‌آلات کشاورزی هستند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، استفاده از ماشین‌آلات و ابزارهای مناسب کشاورزی یکی از مهم‌ترین رویکردها و راهکارها برای بالا بردن بهره‌وری کشاورزی و پایداری تولید است.

در سال‌های اخیر با اثبات پایداری تولید و ارتقای کیفی و کمی میزان محصولات کشاورزی بر اساس استفاده از ماشین‌آلات و ابزارهای این بخش، کشاورزان گرایش مناسبی در به کارگیری این مهم دارند.

رفته رفته با استفاده از ماشین‌ آلات و ادوات مختلف کشاورزی و ارتقای بهره‌وری محصولات و ضرایب مختلف در آمار و عملکرد سطح زیر کشت کشاورزی مورد توجه قرار گرفته که از جمله آنها تمرکز بر درجه و ضریب مکانیزاسیون کشاورزی است که افزایش آن نشانگر افزایش کمی و کیفی در تولید است.

 

در همین راستا سال گذشته شاخص ضریب مکانیزاسیون استان همدان 1.18 بوده که امسال باید به ضریب 1.28 صدم می‌رسید، اما با توجه به عملکرد خوب کمی و کیفی کشاورزان استان همدان در بهره‌گیری از مکانیزاسیون شاهدیم در این حوزه جلوتر از برنامه بوده و ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان به 1.34 صدم اسب بخار در هکتار رسیده است.

در همین ارتباط با مدیر مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان به گفت‌وگو نشستیم.

* وجود 23 هزار و 407 تراکتور در استان همدان

اکبر راستار در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه هرچه تعداد تراکتورها در استان بیشتر باشد به دلیل ثابت بودن سطح زیرکشت، ضریب مکانیزاسیون افزایش پیدا می‌‌کند، اظهار داشت: در سال گذشته تعداد تراکتورهای استان همدان 23 هزار و 407 دستگاه بوده است.

وی با اشاره به برنامه افزایش سالانه تجهیزات و ادوات بخش کشاورزی، گفت: ادوات نوین بخش کشاورزی در هر سال با استفاده از 80 درصد تسهیلات بانکی با سهم 20 درصد آورده کشاورزان ارائه می‌شود.

مدیر مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: سهمیه استان همدان در سال گذشته 520 دستگاه تراکتور بود که امسال نیز این مهم در برنامه کاری قرار دارد اما هنوز شروع نشده است.

* وجود 780 دستگاه کمباین در استان همدان

وی با بیان اینکه در سال گذشته سهمیه استان همدان در کمباین 27 دستگاه بود و محقق شد، افزود: تعداد کل کمباین‌های استان همدان 780 دستگاه است.

راستار با بیان اینکه ارائه بیشتر ادوات و ماشین‌آلات بخش کشاورزی بستگی به میزان سطح زیر کشت دارد، گفت: در حال حاضر بر اساس میزان گستردگی سطح زیرکشت در استان، شهرستان‌های همدان، کبودراهنگ، رزن و ملایر دارای بیشترین میزان ماشین‌آلات کشاورزی هستند.

 

* استفاده از ادوات کشاورزی به معنای استفاده صرف از ماشین‌آلات نیست

وی با بیان اینکه استفاده از ادوات کشاورزی به معنای استفاده صرف از ماشین‌آلات و مکانیزاسیون در این بخش نیست، یادآور شد: استفاده از کشاورزی حفاظتی نیز یکی از روش‌های نوین کشاورزی است.

مدیر مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان افزود: روشی که بتوانیم تولید را افزایش داده، سختی کار را کم کنیم و ارتقای بهره‌وری را نیز شاهد باشیم، سبب توسعه مکانیزاسیون می‌شود.

وی با اشاره به روند سنتی کاشت بذر توسط کشاورزان در گذشته به فواید ماشین‌آلات جدید اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دستگاه بذر کار، بذر را در عمق مناسب می‌کارد و از نظر میزان بذر نیز به نفع کشاورز است و در عین حال نیز عملکرد را تا سه برابر افزایش می‌دهد.

راستار تأکید کرد: استفاده از ماشین آلات و ابزار کشاورزی سبب افزایش تولید و ارتقای راندمان کاری و همچنین کاهش سختی کار می‌شود.

وی با بیان اینکه در استفاده از ماشین‌آلات کشاورزی، کشاورز از نیروی بدنی صرف خود استفاده نمی‌کند، افزود:‌ این مهم سبب ارتقای کار در مزرعه می‌شود.

* همدان، استانی پیشرو در استفاده از ابزار مناسب کشاورزی

مدیر مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان اظهار داشت: استان همدان یکی از استان‌های پیشرو در امر مکانیزاسیون و استفاده از ابزار مناسب در مزارع و باغات است.

وی با بیان اینکه درجه مکانیزاسیون به معنای استفاده از ماشین مناسب نسبت به کل اراضی است، خاطرنشان کرد: درجه مکانیزاسیون استان همدان در حال حاضر به 67 درصد رسیده است.

 

* 67 درصد محصولات استان همدان به روش مکانیزاسیون کشت می‌شود

مدیر مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان تصریح کرد: 67 درصد کل محصولات زراعی استان همدان در حال حاضر از ابزارهای مناسب کشاورزی استفاده کرده و عملیات ماشینی در آنها انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر برای کشت محصولاتی که با اقلیم استان همدان همخوانی دارند، ابزارهای مناسب کشاورزی وجود دارد.

راستار با بیان اینکه هر ساله نیاز مزارع و باغات بررسی شده و بر این مبنا ابزار مناسب ارائه می‌شود، گفت: بر این اساس ابزار مورد نظر به صورت ادوات الگویی و نمونه به استان وارد می‌‌شود.

وی با بیان اینکه ادوات الگویی در سال اول ورود به استان با یارانه‌های بسیار بالایی در اختیار قرار داده می‌شود، افزود: بر این مبنا تا 85 درصد قیمت ماشین وارد شده را یارانه بلاعوض می‌دهند و پس از اینکه کشاورزان آشنا شدند و تقاضا بیشتر شد درصد تسهیلات بیشتر می‌شود.

مدیر مکانیزاسیون کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: رشد و شکوفایی مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و وجود ماشین‌آلات مختلفی چون کمباین، تراکتور سنگین و نیمه‌سنگین در بخش کشاورزی کارآیی لازم برای افزایش تولیدات در این بخش را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

وی با تأکید بر کاهش هزینه‌های تولید بر اساس انجام مراحل کشت محصول با به کارگیری ماشین‌آلات کشاورزی و امر مکانیزاسیون یادآور شد: با ورود ماشین‌آلات جدید در این حوزه روش برداشت محصولات نیز مکانیزه شده است.

* جایگزینی ناوگان کشاورزی فرسوده با ادوات نوین

راستار همچنین از اجرای طرح تجهیز ناوگان کشاورزی در استان همدان خبر داد و در این زمینه گفت: ماشین‌آلات کشاورزی فرسوده بر مبنای این طرح با ماشین‌آلات جدید جایگزین می‌شوند.

با توجه به مباحث عنوان شده و اهمیت انجام مکانیزاسیون در بخش کشاورزی انتظار بر این است که کشاورزان بیش از پیش در این حوزه گام نهاده و سبب افزایش کمی و کیفی میزان تولیدات خود شوند.

دیدگاه شما